Arbetsförmedlingens jobbpodd

231. Lyft fram din kompetens på intervjun – tipsen du inte får missa!

November 23, 2020

För att lyckas på en anställningsintervju behöver du visa arbetsgivaren eller rekryteraren dina styrkor och din kompetens. Genom att vara förberedd på rätt sätt till intervjun får du ett stort försprång och kan bli den som får jobbet!

Det blir vanligare att arbetsgivare använder sig av kompetensbaserad intervju. Kompetensbaserad intervju innebär att du ska lyfta fram dina kompetenser och berätta om hur du jobbar och löser en situation utifrån dina kunskaper. Vi gästas av Båb Bengtsson som berättar hur du lyckas med det. Han jobbar med employer branding på Karolinska universitetssjukhuset och när han rekryterar lyssnar han in vilket engagemang en kandidat har och hur öppen personen är för att lära sig nya saker. De flesta företag lever i en föränderlig värld och då gäller det att hitta personal som vill hänga med på den resan, berättar Båb. Lyssna på hela avsnittet för fler tips.

 

Gäst: Båb Bengtsson jobbar med employer branding på Karolinska universitetssjukhuset

Programledare: Charlotte Lindman

Tekniker: Roger Svanell

 

Lediga jobb på Karolinska universitetssjukhuset https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/

 

Skriv gärna till oss om vad du tyckte om det här avsnittet och berätta om du har idéer på vad du vill att vi ska prata om i podden: podcast@arbetsformedlingen.se.

Här är en textversion av avsnittet.

Play this podcast on Podbean App